×
0
Sklep

Owoce w syropie – ciesz się słonecznym smakiem przetworów przez długi czas

Soczyste maliny, słodkie jagody, pyszne cytryny – delektuj się nimi przez cały rok! Wystarczy, że wybierzesz nasze owoce w syropie bez konserwantów, barwników czy polepszaczy smaku. Dzięki nim nawet zimową porą będzie można cieszyć się smakiem sezonowych owoców.

Wypełnij domową spiżarnię pysznymi przetworami

Słońce w słoiku – tak można opisać przetwory na zimę. Dobrze jest sięgnąć po domowe specjały, kiedy za oknem szaro i zimno. Cytryny w syropie z rumem, limonki w syropie, jagody w syropie z żubrówką – to tylko kilka produktów, które znajdziesz w naszym sklepie internetowym. Słodkie syropy z letnich owoców swoją trwałość i świeżość zawdzięczają procesowi klasycznej pasteryzacji. To pozwala zachować naturalny zapach, aromat i smak, który przywołuje na myśl syropy owocowe, przygotowywane przez nasze babcie. Sezonowe maliny czy jagody zamknięte w szczelnych słoiczkach nie zawierają nadmiaru cukru, konserwantów i sztucznych barwników, które mogą wywoływać podrażniania skóry. Mają za to wiele cennych witamin i soli mineralnych, które poprawiają funkcjonowanie naszego organizmu. Szczególnie polecane są dla dzieci i diabetyków. W naszej ofercie przygotowaliśmy szeroki wybór naturalnych soków z owoców, dlatego każdy może dobrać idealny smak dla siebie.

Szerokie zastosowanie słodkich syropów z owoców

Domowe przetwory to jeden z najlepszych sposobów na to, aby nadać wyjątkowy smak i odpowiednią soczystość przygotowanym daniom. Miękkie i soczyste owoce w syropie będą idealnym dodatkiem do deserów. Warto udekorować nimi ciasta, tort, budyń, biszkopt z galaretką, jogurtową tartę lub naleśniki. W okresie letnim można je połączyć z wodą mineralną i lodem, aby zastąpić niezdrowe napoje gazowane. Zimą mogą być użyte jako baza do gorącej herbaty. Łyżka syropu z limonki, cytryny lub malin zamieni ciepły trunek w owocową mieszankę pachnącą i smakującą latem. Słodkie syropy z owoców uzupełnią również smak orzeźwiających drinków, zimnych napojów lub nalewek. Naturalne syropy owocowe Spichlerz przydadzą się w domowej spiżarni każdego łasucha. Świeży chleb, naleśniki, biszkopt nabiorą wyjątkowego smaku, jeśli podasz je z pachnącymi latem owocowymi przetworami. Oferta naszych syropów to prosty sposób na zdrowe i pełne słodkości zapasy na zimę. [openquestionmicro] Jak zrobić owoce w syropie?[closequestionmicro] Wlewamy do garnka wodę, dosypujemy cukier i mieszając gotujemy syrop. Żeby wyszły dobre Owoce w syropie kroimy w plasterki  i wrzucamy do słoika i zalewamy gorącym syropem, odstawiamy do przestygnięcia. Zimne wstawiamy do lodówki do schłodzenia. [endanswermicro] [morequestionmicro] Do czego wykorzystać owoce w syropie?[closequestionmicro] Mogą być samodzielną przekąską, dekoracją ciast i deserów albo dodatkiem do herbaty. Syrop, którym są zalane, świetnie sprawdzi się jako baza napojów. [endanswermicro] [morequestionmicro] Gdzie można kupić?[closequestionmicro] Spichlerz - to producent naturalnych owoców w syropie, więc zapraszamy na zakupy w naszym sklepie internetowym.  [endfaqmicro]